APPARATCHIK industrial Elektropunk band

INDUSTRIAL ELEKTROPUNK MUSIC

ELEKTRO PANK MUZIKA BEOGRAD

 
   
 

apparatchik projekt - multimedija art - elektro punk bands

dizajn web marketing seo apparatchik elektro Srbija

PHONE: +381 64 1700992 Beograd/Srbija/East Europe EMAIL:design4um/at\gmail.com

 
 

Logo Dizajn Beograd

Logo Dizajn Beograd povoljna cena izrade kvalitetnih logotip resenja

Apartment in Belgrade accommodations apartments Obilcev venac

 

Novi nihilizam (multimedija)

Apparatchik Multimedija ART

APPARATCHIK LIVE IN ART CLUB "KOCKA"

APPARATCHIK LIVE ON EXIT FESTIVAL 2005, ELEKTRANA STAGE

Spartak wrote:
If I hear Croats and Serbs speak of Denise & Denise or Max & Intro i feel a shared identity that gave me some hope that some cultural identity (synthpop) still stayed transslavic / not national. So to talk about synthpop in the Yugoslav region but treat the new nations as seperate entities with a seperate synthpop scene and identity seems very strange to me.

 

 

SOLIST:

Maybe it seems strange to you, me or anyone else alright, but times have certainly changed somewhat rapidly and both, Croatia and Serbia now that we constantly point them out, do operate as separate entities regarding this kind of electronic scene which, especially today IS quite authentic as such. Especially Serbian scene which produced a considerable number of excellent new electronic bands and individuals, I personally made friends with some of them and pay my deepest respects to whatever they're doing for it is unique. The groups you stated in your post, Denis & Denis or Max & Intro are now part of the past, to me musically speaking it is one decent musical past but groups like Lollobrigida, Apparatchik, Margita je mrtva, Ilegalne emocije, Florence Foster Fan Club, Monofonik or whoever in that matter NOW, form part to one decent musical present. There are certainly cultural links, especially those with the past speaking of influences and it still holds a candle to synth-pop which might be considered - from what you said - Yugoslavian. But when you look closer to it - Denis & Denis, Max & Intro or whoever in that sense creating synthie-pop back then wasn't really 'Yugoslavian' trademark (except for singing in their mother tongue) - it was 'just' a revolutionary adaptation from abroad groups' ideas - among which Depeche or The Human League made the strongest connection in terms of pop.

 

SOME INTERESTING DISCUSION FROM : MINIMAL WAVE FORUMS http://minimalwave.org/site/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=169&start=45

MIK
Achtung! Achtung! Apparatchik!

 

Achtung! Achtung! Apparatchik!

U poslednjih nekoliko godina, primetan je porast muzicara na beogradskoj, pa i srpskoj sceni koji, kao glavno sredstvo svog izrazavanja, koriste elektronske instrumente. Medjutim, malo je umetnika iz ovog miljea koji tehnoloske i tehnicke novotarije upotrebljavaju za odasiljanje snaznih poruka, kao sto je to slucaj sa bendom Apparatchik. Jedan od onih sastava koji je shvatio znacaj reci u savremenoj elektronskoj muzici, u kojoj autori mahom izbegavaju tekstove, ili iz komercijalnih pobuda, ili zbog toga sto jednostavno nemaju sta da kazu.

Formiran 2005. godine od strane Predraga Petrovica (ex Daizinghell) i Ivana Novakovica (ex Monoton), ovaj duo je veoma brzo privukao pozamasan broj simpatizera kako na trenutno veoma vitalnoj electro dark sceni, tako i u nesto prefinjenijoj cold wave, industrial i new wave ekipi.


Prvi nastup Apparatchika je odrzan u martu 2005. godine, nakon cega slede nastupi na Exitu, u klubovima „Plastic", i „Kocka", kao i gostovanja u Hrvatskoj: Sisak i popularna zagrebacka „Mocvara". Tokom maja iste godine, bendu se pridruzuje Tamara, poznatija po svom angazmanu u grupi Ilegalne Emocije, a nesto kasnije Apparatchik biva pojacan bubnjarem Sinisom (alias  Ziggy Barbarossa). Time se zaokruzuje zvuk i formira jezgro benda. Medjutim, posle koncerta u „Kocki", Ivan napusta grupu ali se ipak vraca za put u Hrvatsku i ostaje stalni clan do danas.
Kako osnivaci Apparatchika kazu, glavni uzori za njihovo stvaralastvo su post-punk i body beat bendovi poput Gang Of Four i DAF, kao i dosta drugih HC i industrial bendova tipa Godflesh ili Ministry. Kada sve ovo uzmemo u obzir, najkraci opis muzike  Apparatchika bi glasio: elektronski hardcore-punk. Svoje tekstove pisu i izvode na srpskom, ruskom, engleskom a neretko i na nemackom i hebrejskom.
Sto se filozofije i misije sastava tice, one su zaista uzvisene, ako se ima u vidu iskrena namera da se stvari pokrenu sa mrtve tacke. Naime, osnivaci benda su uvereni da je rusenje svih postojecih institucija jedino moguce resenje za formiranje novog, boljeg drustva i sve to u duhu prosvecenog nihilizma. Nihilizma koji se ne odrice metafizike i priznaje da je za svo zlo na svetu kriv Sotona, kao mracni poriv u zatiljku pripadnika ljudskog roda, ali i bice sa sopstvenom inteligencijom - andjeo mrznje.
Osim temama iz oblasti misticizma, paznja Apparatchika je zaokupljena i socijalnom nepravdom. Tvrde da ce uskoro doci dan kada ce prosvetljeni tj. ljudi sa nizih drustvenih lestvica zbaciti laz o klasnoj svetlosti koja sja samo za bogate, mocne i politicare. Ali ovaj uzviseni cilj podrazumeva prethodno unistavanje nevernika u svakom od nas. Taj novi, osvesceni covek ce verovati ali istovremeno i delati, jer je vera bez dela nistavna. Ovde se misli na veliko delo – opus magnum alchemicum. Dakle, spoznaja slepila i neosetljivosti covecanstva na duhovno siromastvo i degradaciju, navela je ovu dvojicu muzicara da pokusaju da probude auditorijum iz sna i ucmalosti.


Dvadeset drugi novembar 2007. godine je bila prilika da se licno uverimo u ove tvrdnje, jer je Apparatchik, nakon izvesne pauze, ponovo nastupao pred beogradskom publikom. Koncert je odrzan u klubu „Mamolo", ne bas najprikladnijem mestu za ovakvu vrstu desavanja. U vremenu predvidjenom za „zagrevanje" svoje umece i znanje su prikazali disk dzokeji organizacije Parafin, koji su i omogucili ovo desavanje. Apparatchik su za svoje masine i instrumente stali negde oko ponoci. Odmah primecujemo izvesne promene u izboru instrumenata – Ivan je ostavio gitaru u korist basa, ciji zvuk, zbog loseg ton majstorisanja, nismo uspeli da cujemo u punom sjaju. Sa druge strane, moguce da je problem bio u akustici samog prostora. To ih naravno nije omelo da svoje pesme izvedu najbolje sto mogu. Tamara je gostovala na tri stvari, a Pedja je pevao, uz manipulaciju neizbeznim kompjuterom.
Autor ovog teksta je imao prilike da ih vidi samo jednom i to u vidu DVD zapisa koncerta iz 2005. godine. Izgledalo je da su u odnosu na taj nastup prilicno sofisticirali zvuk i prednost dali elektronici, na ustrb zicanih instrumenata tj. gitare. Osim toga, Ivan je tada znatno energicnije pevao. Sve je to odavalo utisak potpune polifonije, slojevitosti i besa koji kao da upozoravaju o nepomirljivosti sa ugnjetivacima i onima koji istinu menjaju za laz a neznanje za moc.
Nepredvidjeni softverski problemi su iskrsli pred sam kraj koncerta, koji mnogi, srecom, nisu ni primetili. Greske su moguce a savrsenstvo necemo dostici ukoliko ne ujedinimo snage i pridruzimo se Apparatchiku na sledecem zaverenickom okupljanju tj. narednom koncertu koji ce, nadamo se, uslediti u najskorije vreme.
Bez obzira na formalne razlike u odnosu na predjasnje koncerte, poruka i sustina njihovog stvaralastva nije izostala ni na poslednjem nastupu. Borba se nastavlja. Problem postojanja zla je uvek aktuelno pitanje koje ne moze i ne sme biti zapostavljeno.
Zeljno iscekujemo prvi oficijalni nosac zvuka sastava Apparatchik sa nadom da Pedja i Ivan nece pokleknuti i da ce nastaviti sa tzv. „in your face" nastupima propovedajuci svoju plemenitu filozofiju.
 
„Materijalizam se suvise dugo drzao na pozicijama moci. Dolazi vreme njegovog rusenja."


                                                                                          Mik

 

 

 

industrial music serbia cyberpunk disajn website low cost rental svenska reklamiranje learn seo

B-link
Beogradski festival novih komunikacija
O3ONE od 3 do 9. aprila 2006.

Otvaranje u ponedeljak, 3. aprila u 20h

Beogradski festival novih komunikacija B-link je inicijativa projekta O3ONE koji prikazuje i podržava sve kreativne i inovativne tendencije za delovanje u web okruženju, i to prvenstveno u oblastima eksperimentalnog umetničkog stvaralaštva, web dizajna i poslovanja na mreži.

Prvo izdanje Festivala je manifestacija koja će svojim karakterom uvesti beogradsku publiku u trenutno neke od najznačajnijih aspekata razvoja weba i najaviti budući međunarodni festival takmičarskog karaktera. Struktura ovogodišnjeg Festivala je revijalnog tipa i formirana je u okviru dve celine: biznis i umetnost. Obe celine biće praćene istorijskim pregledom razvoja Interneta, sa istaknutim događajima koji su tokom proteklih decenija oblikovali savremenu civilizaciju. 
 
Apparatchik, multimedijalna formirana u maru 2005, prvi nastup 15.05.2005 u klubu Akademija, Beograd. Od tada su odrzali vise uspesnih nastupa u zemlji i inozemstvu.
 
   
tml>ipt"> tml>46241-1"; urchinTracker(); tml>ipt"> tml> tml>46241-1"; urchinTracker(); tml>ipt"> tml>