SEO optimizacija sajta

usluga SEO optimizacije sajta

SEO programiranje

 
   
 

web projects - multimedia art - search engine optimization - Usluga SEO optimizacije sajta za Google

dizajn web
                marketing seo

PHONE: +381 64 1700992 Beograd/Srbija/East Europe EMAIL:design4um/at\gmail.com

 
 

logo dizajn Logo Dizajn Logotip Design Beograd

 

multimedija art

 

web marketing and seo

 Linkedin SEO

transport selidbe Beograd

 

 

search engine optimization

 

 

 

 

 

SEO usluge - optimizovanje web sajta za bolje Google pozicije

SEO search engine optimization povoljna cena SEO optimizacije sajta Beograd Srbija

Ciklus prodaja počinje u momentu kada kompanija dobija prednost.

To može biti telefonski poziv od potencijalnog kupca ili klijenta, to moze biti neko neko ko vam pošalje onlajn obrazac/zahtev i tako dalje. Svaka kompanija treba da proceni kada oni rade sa stvarnim leads za koji je vredan praćenja.  Ciklus prodaja se ne završava dok prednost ne propadne ili se uspešno završi. Neki leads mogu ostati aktivni mesecima dok se  potencijalni klijenti premišljaju, donoseći konačnu odluku o kupovini.

U zavisnosti od  kompleksnosti proizvoda i usluga koje vaša kompanija prodaje (oprema za medicinsko testiranje vs. kancelarijska oprema, npr.), vaš poslovni prodajni ciklus može trajati nekoliko dana ili čak godinu.  E-komerc sajtovi imaju tipično kraće prodajne cikluse jer posetioci tog sajta dolaze sa vec formiranom željom da kupuju. Karakteristicno je da što su skuplji i kompleksniji proizvodi ili usluge koje se prodaju, duže traje proces prodaje.

Kako se onda prodajni ciklus odnosi prema SEO-sektoru kompanije?

Recimo da vaša kompanija prodaje naučnu opremu koja se koristi u hemijskim laboratorijama. Vaš prosečni prodajni ciklus od početka (getting the lead) do završetka prodaje traje otprilike devet meseci. Ukoliko vam treba šest meseci da zaista uskladite i maksimizujete vaše SEO aktivnosti (od optimizacije sajta do stvarnog proboja sa jakim planom izgradnje linkova) ne možete proceniti da li SEO aktivnosti imaju ikakav efekat na vaše preduzeće, dok su oni devet meseci kasnije u punom zamahu. Morate dozvoliti vašem prodajnom ciklusu da se navrši, jer toliko je potrebno vremena da se vidi ROI (return of investmet ili povratak ivestiranog) u svakom slučaju. Odlučivanje da za nekoliko meseci da vaša SEO kampanja ne donosi nove prednosti je preuranjeno, i možete upropastiti nešto što je moglo biti vrlo uspešan SEO/web marketing plan...

Konverzijski ciklus se zasniva na podsticanju posetilaca web sajta za akciju. Ovo je zajednička tačka neuspeha za puno sajtova, ali izgleda da su prošli najgore naročito B2B sajtovi. Koji je cilj vašeg sajta?............. Mnogi su dokazivali da SEO ne treba da brine o konverzijskom ciklusu, da SEO samo daje saobraćaj, donosi posete. Oni tvrde da je posao vlasnika web sajta da se postara da se saobraćaj pretvori u prednost. Ali SEO profesionalci i marketeri generalno treba da budu odgovorni za svaki dolar marketinškog budžeta. Oni treba da dokažu  da je na SEO vredno utrošiti vreme, novac i radnu snagu Dobra konverzijska cena je suštinska za dokazivanje ROI. Sajtovi treba da budu napravljeni tako da se ne žrtvuje brend u korist SEO, ili SEO u korist brenda. SEO i korisničko iskustvo idu zajedno kada dolazi do konverzije...

SEO ciklus podrazumeva koliko vremena je potrebno za sajt da počne da primećuje da su SEO napori nagrađeni boljim rangiranjem za ciljne ključne reči u pretraživačima. SEO ciklus kompanije povezan je sa  nekoliko faktora: nivo konkurencije, prošli i sadašnji SEO napori konkurencije i prostor za rast koji je omogućen. Web sajtovi se obično suočavaju sa dva uobičajena scenarija kada pokušaju da odrede svoj SEO ciklus.
Scenario jedan: Konkurencija dominira pretraživačima. Čak iako radite u maloj, povučenoj industriji, jedan konkurent koji je uključio SEO u svoj internet marketing pre nekoliko godina, je zadobio prilično čvrstu poziciju za sebe u rangiranju. Oni imaju poverenje pretraživača i poseduju vrhovna mesta za industrijske ključne reči. Ukoliko se nađete u ovakvom  scenariju, budite spremni da se latite dugog putovanja. Vaš sajt je novajlija koji pokušava da ugrozi kralja.  

Scenario dva: čemu svaki sajt treba da se nada kada počinje svoj SEO-niko ne radi dobar posao! Bez obzira na veličinu industrije ili nivoa konkurencije, ukoliko ni jedna kompanija ne dominira onlajn prostorom, to je perfektan trenutak za vašu kompaniju da ugrabi vlasništvo. Ukoliko je vaš sajt onlajn dugo vremena (5+ godina ili tako nešto), on već ima dosta poverenja od strane pretraživača. Čak osnovna SEO taktika može da može da pomogne da se sajt pokrene na prva mesta SERP-a. Ovaj scenario vam takođe daje više prostora da se uključite u borbu oko industrijskih ključnih reči i pobedite.
Biznis ciklusi variraju od industrije do industrije, od kompanije do kompanije. Oni zavise od tipa proizvoda koji se prodaje, bilo da je sajt B2B ili B2C i količinu konkurencije u oblasti. Ali prodajni, konverzijski i SEO ciklusi su svi zajedno kritične komponente ma kog internet marketing plana. Oni mogu direktno uticati na uspeh vaših SEO napora i uvek moraju biti uzeti u obzir kada se procenjuje ukupni rezultat vaših onlajn marketing kampanja. Ukoliko se oni ispuste iz vida može da znači da ćete vi prekinuti kampanju baš kada je počela da dobija zamah, taman kada su posetioci otkrili vaš sajt. Sajt treba da vodi posetioce unapred određenom stazom i da ih ohrabri sa odgovarajućim pozivom na akciju. Ako je cilj sajta da posetioci uzmu telefonsku slušalicu, onda bolje da broj telefona bude ispisan posvuda. Ne otežavajte posetiocima da deluju ili učinite da informacija koju traže bude pretvorena u prednost za vaše preduzeće. Nuđenje demoa je odlično za B2B web sajtove da započnu vezu sa posetiocima i angažuje ih da započnu prodajni ciklus.

 

 

 

 

 


 
 

what is the future of web? what is the future of seo? and what is the future of design? what can we do to survive in these world of constant changes? Design4um is now here to give you all the answers, dont hesitate to contact us.

logo dizajn is about logo design CD corporate ID

site/design 4um is dedicated to DESIGN 4um

is all about new wayfinding communication

site/seo studios experts

is dedicated to site SEO EXPERT STUDIO Usluga SEO optimizacije sajtova za Google pozicioniranje na Google top 10

pozicije na Google Srbija SEO optimizacija